Hjelp oss med å spre ordet

Trykk på lenkene under for å hjelpe oss med å bringe mer trafikk til denne siden.


Flickr
Facebook
Anbefalt.no

Hjelp oss vokse ved å skrive en omtale på Anbefalt.no!

 

mandag
okt072013

11.11.13. Little Andrew

 

Andreas Stamnes er et velkjent navn blant konsertgjengere over hele Norge. Hans vinnende scenepersonlighet gjorde han til en livefavoritt rundt om på Norges livescener etter seieren i Union Blues Cup 2001. Etter dette har han vært på veien og befestet sin posisjon som den ukronede kongen av rock n´ blues. Nitidig jobbing, forståelse av musikken og en tro på det man driver med gir en miks som gir Little Andrew egenart. Egenart er ikke dagligdags i denne musikkformen og det er nettopp dette som gjør Little An...drew unik.

I tillegg til Little Andrew teller bandet bassist Pål M. Dahlø og Robert Skoglund på trommestolen. Som fjerde mann har gutta med seg Daniel Røssing på piano. Backingen er et av landets beste og Little Andrew er et liveband som får tærne til å krølle seg. Med deres blues og rock n` roll er det bare å slippe seg løs. Etter hundrevis av jobber så sier det seg selv at dette bandet låter like tett som vintertåka i Holmenkollen.

På debut albumet Rock Back To Bottom (2007) kunne man høre en artist som jobbet seg mot kjernen av sitt uttrykk. På oppfølgeralbumet Loadstone (2010) fortsatte Little Andrew sin ferd mot en spissing av dette uttrykket noe som endte med en nominasjon til Spellemannspris (Norsk Grammy Awards) i kategorien BLUES. Og det låter virkelig som de siste årenes spillejobber både har gjort han og bandet enda mer sulten og enda tryggere i eget skinn. Albumet Bloodrush (2012) vitner om det vi føler live, dobble slag med hjertepumpa hele veien igjennom. Nå er deres livealbum på vei ut til stor glede for mange fans som har etterspurt dette iløpet av årene!

Selv “Kid Ramos” har trykket Little Andrew til sitt hjerte. Han sier “ Take my advice and check out my friend Little Andrew, and you too will be pleasantly surprised!”.

Little Andrew spiller med magen. Man skal stole på den følelsen.
 
Her er FB eventen ;
 

 

lørdag
sep212013

05.10 Uno Mas

søndag
aug252013

07.09 Luis Molinari 

fredag
aug092013

10.08.Faia - Femmes Fatales 

 

 

 

lørdag
mai112013

11.05: Elias Jung

Lørdag den 11. mai 2013 fra kl. 21.30.
Aldersgrense: 18 år
Cover: 150,-


Etter utgivelsen  av singelen At The Station Blues (2011) som har fått mye radiospilling det siste året, er

Elias Jung nå aktuell med både kommende konserter og en ny plateinnspilling. 

Elias Jung er pseudonymet til låtskriver og musiker Stian Grønbech, opprinnelig fra Lofoten, men nå bosatt i Volda på Sunnmøre. Elias Jung beveger seg i grenselandet mellom americana og indierock, og har hele veien høstet gode kritikker i norske medier for eminent låtskriving og sterke musikalske prestasjoner. Elias Jung gjør jevnlig konserter i nord og sør, både med og uten andre musikere. Elias Jung har tre tidligere plateutgivelser bak seg, og gav senest i mars 2011 ut singelen At The Station Blues, som i tillegg til tittelsporet inneholder låta ”Road to Freedom”. Begge sporene har opplevd jevnlig rotering på både  på NRK Møre og Romsdal og NRK Nordland. 

Elias Jung markerte seg, sammen med backingbandet The Resounding Rust på den norske artistscenen i 2005 med en selvtitulert EP, og fortsatte i 2007 med det kritikerroste albumet Interstate, som vakte nasjonal oppmerksomhet. På den seneste utgivelsen har Stian Grønbech i låtskrivingen hentet inspirasjon fra amerikansk songwritertradisjon, fra 50-tallets Johnny Cash, til 70-tallets Bob Dylan, til mer moderne band som 16 Horsepower, The Jayhawks og Wilco. Resultatet har blitt to sanger som spenner seg fra vakker og dempet rock til drivende og støyende americana. Innspillingen er gjort i Nidaros Studio i Trondheim, og ble produsert av Håkon Aaltvedt, som også var produsent på Interstate. 

Elias Jung forlot samarbeidet med Resounding Rust etter 2007, så nær som Guro Gjøsdal Grønbech fra Volda, som er sterkt til stede som makker på vokalsiden også på den siste utgivelsen. I tillegg til å traktere diverse strenger og tangenter selv, har Elias Jung med seg en sterk sammensetning av musikere, alle godt etablerte på musikkscenen i Trondheim, med bakgrunn fra samarbeid som Tuna Laguna, Phy, Dog & Sky, Sun in Sound, Ida Jenshus, The Great Big Taters.

Elias Jung er snart aktuell igjen med nytt låtmateriale. Den aller siste innspillingen markerer en viss stilendring med større doser av både indierock og pop enn tidligere. Med seg på laget har han også denne gangen et knippe fine musikere fra Trondheim som har musikalsk bakgrunn fra band som Tuna Laguna, The Great Big Taters, Sun in Sound og Hopalong Knut. En smakebit fra dette samarbeidet blir om ikke alt for lenge å høre i form av singelen Rocky Mountain (slippes i 2013).


lørdag
apr132013

13.04: Luis Molinari

torsdag
apr112013

11.04: Ten Inches Deep

Torsdag den 11. april 2013 fra kl. 21.00.
Aldersgrense: 18 år

Denne kvintetten/sekstetten spiller coverlåter i sjangrene jazz, funk og fusion/jazzrock. Gruppen stammer fra Jazz/rytmisk-linjen ved Agder Folkehøgskole, og har medlemmer fra Ålesundsområdet, Kautokeino, Røros, Bodø (og kanskje Oslo). 

Bendik Valderhaug - Gitar
Eirik Svendsen - Gitar
Anthoni Hætta - Keyboard
Ellisiv Hatlen - El-bass
Simen Høyem - trommer
(Ada Hoel - vokal og perk, blir kanskje med)
fredag
mar292013

29.03: Tellef Raabe

Fredag den 29. mars 2013 fra kl. 22:00.
Cover: 60,-

Etter å ha bodd og spilt i Wales, Frankrike og Bergen de siste fem årene, er det på tide med en konsert i hjembyen Ålesund! Tellef Raabe kommer til Steinovnen på langfredag.

Bergensbaserte Tellef Raabe spiller akustisk musikk inspirert av alt fra Motorpsycho til Nick Drake og Neil Young. Lydbildet består av materiale i et spenn fra det såre og melankolske, til det maksimalistiske og oppløftende.

Fra å ha spilt i ulike punk og rocke-band i hjembyen Ålesund utviklet musikken seg til et rent singer/songwriter-prosjekt da han flyttet til Wales. I løpet av de to årene han bodde der ble det spilt inn et 12-spors demoalbum. Tellef har gjennom flere år etablert seg som en erfaren liveartist, og så langt har musikken tatt han til Hulen, Kvarteret, Nobel Bopel, Bergen Kjøtt og Apollon i Bergen og Studentersamfundet i Trondheim. Av Samfundet er han blitt kalt ”en av Norges mest lovende singer/songwriters”.

Høsten 2012 debuterte han med singelen ”Stranger than the rest”. Den ble akkompagnert av tre elektroniske remixer, som blant annet finnes på Spotify og iTunes. I 2013 lanseres hans første EP, produsert av Njål Paulsberg (Young Dreams, PYHUFNT, Machine Birds, Advanced Language). Singelen "Kindred" kommer i mai, med remikser av Admir Kenan, Pandreas og Tobii.

Lenker til artistens materiale:

torsdag
mar282013

28.03: Påske Jam

Torsdag den 28. mars 2013 fra kl. 20.00.
Cover: 50,-
Bandet som sparkar igang jammen (klokka åtte) består av:

Siril Malmedal Hauge - vokal
Torgeir Hovden Standal - gitar
Olav Øyehaug Opsvik - rhodes
Martin Morland - el.bass
Henrik Drabløs Lødøen - trommesett

Ta med hornet, deg sjølv, venane dine og speletrangen!

Arrangementside på Facebook

tirsdag
mar262013

26.03: Cashmere Factory

Tirsdag den 26. mars 2013 fra kl. 22:00.

Ålesund bandet Cashmere Factory slipper sin første EP! EP'en "Way Where" består av fire låter, som musikalsk strekker seg over flere sjangere. De blir ofte sammenlignet med band som "The Cure" og "Radiohead". Bandet kom blandt annet helt til landsfinalen i UKM 2012.

Lenker til bandets materiale: