Hjelp oss med å spre ordet

Trykk på lenkene under for å hjelpe oss med å bringe mer trafikk til denne siden.


Flickr
Facebook
Anbefalt.no

Hjelp oss vokse ved å skrive en omtale på Anbefalt.no!

 

fredag
aug152014

22.08.14 Little Andrew

Andreas Stamnes er et velkjent navn blant konsertgjengere over hele Norge. Hans vinnende scenepersonlighet gjorde han til en livefavoritt rundt om på Norges livescener etter seieren i Union Blues Cup 2001. Etter dette har han vært på veien og befestet sin posisjon som den ukronede kongen av rock n´ blues. Nitidig jobbing, forståelse av musikken og en tro på det man driver med gir en miks som gir Little Andrew egenart. Egenart er ikke dagligdags i denne musikkformen og det er nettopp dette som gjør Little Andrew unik.

I tillegg til Little Andrew teller bandet bassist Pål M. Dahlø og Robert Skoglund på trommestolen. Som fjerde mann har gutta med seg Daniel T. Røssing på piano. Backingen er et av landets beste og Little Andrew er et liveband som får tærne til å krølle seg. Med deres blues og rock n` roll er det bare å slippe seg løs.

fredag
jul042014

05.07.14 DAVE FIELD 

Dave vokste opp i New York City er sønn av en kjent begavet komponist ,arrangør ,produsent 
Sammy "Forever" Fields.
Fra den tiden Dave var et lite barn vokste han opp i farens platestudio å ble introdusert for slike som Sammy Kahn, Rupert Holmes og Stevie Wonder. 
Han blir oppdratt av en barnepike som var fra Waycross Georgia, og en elekrisk dash av sørlige kultur ble blandet inn i hans person.
Hans søster Launa som ble en godt kjent musiker mistet hørselen i en alder av 14.Den tvisten sjebnen grep inn i hennes karriere beveget Dave dypt. HUn var et stort kjent talent.
"Etter å ha sett min søsters dødskamp fra å bli diskriminert for hennes tilstand var jeg fast bestemt på å aldri la den slags urettferdighet skje igjen i mitt nærvær. Jeg har alltid følt at en av mine oppdrag i livet var å være i stand til å kommunisere med mennesker, og å lytte til dem.
Det er en av de vakreste ting om det å være menneske.
Vi ønsker alle å få kontakt med hverandre ".
Ingen steder er den følelsen mer tydelig enn i Dave musikk. 
Hans måte og presentere livets sannhet på er gjennom gitaren der han gjennom ulike stilarter vever forandring og fortellinger sammen.Han spiller med en frihet mellom ulike musikk grener.
Dette er musikk satt sammen som et eksempel på hvordan vi som mennesker er et stoff av mange forskjellige kulturer og samfunnslag. 
Dave sier "å vokse opp i NYC ble jeg utsatt for så mange forskjellige matvarer, musikk, kulturer ... 
Det var virkelig en smeltedigel av menneskeheten. 
Jeg tror jeg er den type artist som gjenspeiler hva jeg ser og hva jeg utsettes for.

Som musiker jeg ble satt på denne jorden for å spre glede, kjærlighet og liv til alle.

Dave musikalske sti har vært litt av en reise, etter å ha deltatt Berklee College of Music, ble Dave nedsenket i NYC musikkscenen som en første samtale gitarist og multi instrumentalist. Dave, "Min far sørget for at jeg kunne spille mange forskjellige instrumenter og stiler slik at jeg kunne lage en levende fortelling. I motsetning til mange av bluesmusikere, ble jeg oppdratt til å være en musikalsk "hit mann". Jeg fikk til å gjøre økter med mange kjente musikere og produsenter som Tommy James & Ahmed Ertegen (for å nevne noen), og selv var i staben til en av de fem beste jingle selskaper i NY LOOK MUSIC ". Men Dave var mer enn bare en håndverker, med hans lidenskap for musikk var han ikke fornøyd med å bare være en forfatter for utleie. Dave, "Jeg tok beslutningen i 2006 at jeg hadde tenkt å ta et standpunkt i livet mitt. At jeg skulle gjøre det som var veldig viktig for meg. Ærlig talt .... Jeg var for redd i mine yngre dager! LOL! Så jeg dro ut på ny karrierevei, Der blir Dave Field kunstneren. En annen ting var at jeg hadde støttet opp og produsert så mange andre kunstnere og en dag gikk det opp for meg, hvorfor gjør jeg dette for alle andre? Hvorfor kan jeg ikke gjøre det for meg! ".

Dave har spilt med storheter som Hubert Sumlin, U2 og åpnet for Blues Traveler og vant Best Self Produsert CD 2006 på IBC for å produsere BACK IN BLUESVILLE . Hans CD-er TIME’S A WASTIN’, ALL WOUND UP & DETONATION ', har alle vært en internasjonal suksess i land som Frankrike, Italia, Danmark, Norge, Belgia, Nederland, Russland og Australia. Hans verdensomspennende appell varierer fra opptredener i USA, Canada, Europa og den legendariske Bluescruise.Med denne presentasjonen og din egen utforsking på nett siden hans sier jeg vel møtt på STEINOVNEN denne dagen ;-)

fredag
jul042014

28.06.14 FULL TILT

FULL TILT:

RUNE HAUGLAND: gitarer, vokal
RUNE RØNVIK: bass, hovedvokal
FREDDY STRØM: trommer, vokal
FULL TILT er reinspikka rock`n roll med hovedsakelig covermateriale fra f.eks. acdc, the black crowes, danko jones, stones, lizzy, stage dolls, whitesnake, zz top m.m.
Bandmedlemmene har ellers spilt med/spiller i:
Wasteland Rocks, Gil Edwards`knuckleheads, Little Big, swamp medicine, Maximum Plugged, Innocent Look, Jørn Lande, Roy Robinson group + + …

fredag
jun132014

14.06.14 Lillian Iversen Trio

Lillian Iversen Trio består av tre rutinerte musikere – 
Lillian Iversen sang/keyboard, 
Arild Kvenseth – steelgitar/akk.gitar/sang og 
Kåre Synnes – el.gitar/akk.gitar/sang.

Lillian Iversen er fra Vigra og har tidligere samarbeidet med diverse internasjonale rapartister, som for eksempel FLA the Ripper (Senegal), og Bobby Boy og Lou Castro (Norge og Storbritannia).
Hun har også utgitt sitt eget album ”Sette mej på toget”, hvor noen låter på denne er spilt på NRK P1.
Lillian sin låt ”Just a call” har også solgt hele 10.000 eks. i Kina. 

Arild Kvenseth er fra Sykkylven og har en allsidig musikkbakgrunn – han er en av de mest rutinerte steelgitarister i landet og har vært med i en rekke band, både proffe og amatørband: Avanti, South Beach Boys, P.Coin Band, PK & Dansefolket, Vestnorge osv. og har spilt sammen med bl.a. Bjøro Håland, Teddy Nelson, Vassendgutane, Sunnmøre Baarelag osv osv.
Kåre Synnes er fra Vigra og har spilt i en rekke band, mer og mindre sammenhengende siden midten på 60-tallet. Her kan nevnes The Shades, Choice, Club7, Tunnelbandet, BraNok etc.
Lillian Iversen har et bredt repertoar som spenner over rock, gammelpop og country & western. Flere av låtene er også skrevet av Lillian Iversen.

mandag
mai262014

07.06.14 RAM 

Da kommer de tilbake etter en musikalsk festaften sist ;

RAM er ett primalt bluesband fra kysten av nordvestlandet . 
Bandet har holdt det gående siden 2003 , hele tiden med Arild Oshaug som frontfigur .
Allsidigheten er stor, og bandet beveger seg i et variert blueslandskap .
Improvisasjon , sjel og groove er stikkord når denne banden står på scena .
Bandet syder av en smittende energi live . 
RAM er innspirert av hovedsakelig anglikansk bluesrock fra 60/70 tallet , og 
Dr Feelgood , Robin Trower , Savoy Brown og Rory Gallagher er klare referanser .
En kveld med denne kvartetten er garantert en ram opplevelse !The band : 
Arild Oshaug - Gitar og sang .
Ann-Christin Mork - Bass .
Dan Stian Brill - Gitar .
Geir " Bænzin " Bøe - Trommer .

mandag
mai262014

30.05.14 Litterærsalong Anders Bortne kl 20 oo

Avistegner Bård Anderssen tegner en karikatur av en skjeggete og turbankledt bussjåfør. Men en redaksjonell tabbe gjør at alle tror den skal forestille profeten Muhammed. 

Anders Bortne (opprinnelig fra Ålesund, bor i Oslo) er aktuell med romanen "Karikaturen". I følge forlaget "en neglebitende kjærlighetshistorie. En oppvekstskildring om livet i skyttergraven mellom skilte foreldre. En roman om hvordan et menneskes livshistorie blir bestemt av andre krefter enn sine egne." 

Han bokbades av journalist Bjørn Vatne, det blir gjennomgående god stemning, hyggelige folk, høy- og lavkultur om hverandre, akkurat slik du liker det.

Gratis inngang!

tirsdag
mai202014

24.05.14 Zeltic 

 

Zeltic er et sentralt band i gammelpopmiljøet i Ålesund, og har eksistert siden tidlig på 70-tallet.

Flere av medlemmene har faktisk vært med siden bandet ble startet opp. 
Tre av gruppens medlemmer var også med i styret i Gammelpopens Venner.

I perioder har bandet ligget i dvale, men de siste årene har de våknet til live igjen og har øvd jevnt og trutt og og opparbeidet seg et solid reportoar som bl.a. omfatter ;

The Beatles, The Hollies, Dr Hook, Creedence CR, Bob Dylan, Smokie, The Troggs, Eagles osv. osv. 

Med andre ord, - solid og velklingende gammelpop.

Zeltic er kjent som ballademestrene fremfor noen, og er blitt berømma for sin flerstemte sang.
– både hårfarge og sangen har gitt dem navnet gammelpopens svar på Sølvguttene.

Dagens besetning er:
Arne «Mata» Marstrander, Sverre Osnes, Håvard Almås, Harald Krogen, Per Skuseth og Kåre Synnes

mandag
apr212014

20.04.14 Peter Rønning

Ålesunds store juvel avslutter påskefesten på Steinovnen
Her blir det kanonføre.

Peter er en ny komet på den norske artisthimmelen.
Han er et stort talent og er spådd en stjerneklar fremtid innenfor musikk livet. God stemning og allsang har blitt varemerket hans.
Med sin kraftige stemme trollbinder han sitt publikum på en reise gjennom gode gamle hits der minnene og stemningen får hårene til å reise seg ,samtidig krydrer han det med en hel del nyere musikk som vi alle kan synge til.
Stemningen står bokstavelig talt i taket.
Han reiser hele Norge rundt å skaper legendarisk bar stemning . Der Peter har vært kommer folk tilbake for å høre mer.
Peter fremfører låter fra Marius Müller,Jahn Teigen,Jokke og Valentinerne,Postgirobygget,Bjørn Eidsvåg,Bruce Springsteen,Eric Clapton,TOTO,Gavin Degraw,CCR,Beatles,Elvis,Janis Joplin,Bob Marley,Deep Purple,Bryan Adams m.m.

Det er en glede å endelig få han inn under vårt tak så gå ikke glipp av denne kvelden.

onsdag
apr022014

11.04.14 Bill Booth og Bill Troiani 

Etter strålende plateanmeldelser og terningkast 5 i 11 aviser kommer den
amerikanske roots rock og country artisten Bill Booth med felles landsmann
og spellemannsprisvinneren Bill ³Billy T.² Troiani til Steinovnen 
Fredag 11 April 2014

Det vil bli servert historier fra Booths to siste plater inspirert av norske
emigranter i USA samt materiale fra Troianis siste blues plate som fikk
spellemannspris tidligere i år. Det blir en musikalsk blanding av blues,
country, cajun og hillbilly. Begge amerikanerne har nylig returnert fra
turnéer i USA.

Bill Troiani på bass, Bill Booth på gitar og fele.

Presseomtale av albumet ³New Land²:

"...Dylan, Springsteen eller Knopfler...uten at Booth blir en
kopiartist...les tekstene da får du sannsynligvis lyst til å grave deg ned i
norsk-amerikansk historie." Drammens Tidende

"..fjellstøtt komp, klokkeklare gitarer..grunnleggende solid. Det handler om
vanlige menneskers drømmer og skjebner, formidlet i ord og toner av en svært
kompetent gjeng." Bergensavisen

"..drivende gode... og tekstene er til å sitte ytterst på stolen og lytte
til. Samtidig synger Bill Booth så intenst at låtene virkelig tar tak i en."
Oppland Arbeiderblad

²Bill Troiani er en levende bass-legende, som vi er så heldig å ha i det
norske
bluesmiljøet.² Groove.no

²Troianis bass ... er Rolls Royce hele veien.² Groove.no

²Bunnsolid... veteranbassist² Bergens Tidende

onsdag
apr022014

04.04.14 Geir Bertheussen Blues Express

er et av de mest autentiske Chicago Blues bandene du finner i landet.
Geir selv, reiste på en "studietur" nedover Highway 61 i fjor, fra Chicago, Illenois i nord til Clarksdale, Mississippi i sør.
I Chicago fikk han anledning til å spille for fulle hus på selveste Buddy Guy Legends, og fikk bla møte mannen (Buddy Guy) i egen person som hele kvelden hadde sittet å nikket bekreftende. Og dette er altså starten på det eventyret bandet nå er i ferd med å begi seg ut på.
For turen til Geir gikk som sagt lengre sør, nemlig til bluesen vugge i dypeste Mississippi.
Og på en av de eldste bomullsplantasjene som enda står igjen, sådde han ideen om en liveinnspilling der, akkurat slik mentor og venn, Charlie Musselwhite som Geir og hans band varmet opp for på Nidaros Bluesfestival i 2010, gjorde i fjor. 
For bandet skal nemlig tilbake hit i Oktober og spille inn neste skive - live selvsagt

Flere store festivaler står så i kø; King Biscuit Blues Festival i West Helena, Arkansas, Highway 61 Blues Festival i Mississippi, Hal & Mals, samt Holy Rich.
Bandet skal reise fra New Orleans til Memphis, via Clarksdale. Rett tilbake til kilden med andre ord. King Biscuit er kanskje den gjeveste bluesfestivalen i verden.

Geir Bertheussen har holdt på med blues i 25 år. Han synger blues på mange måter slik Howlin Wolf gjorde det i sin tid, og munnspill trakterer han bedre enn noen gang.
Han var på 90 tallet en av mange bluesartister i landet som opplevde en renessanse innen sjangeren og spesielt i Nord-Norge ble Bertheussen godt kjent. Han spilte inn en Live CD hos NRK i 1995 "Live", og fulgte opp med nok en CD i 1997 "Live At Shit Happens MC". I 2001 spilte han inn sin første studio CD "Grounded" som ble tatt imot med strålende kritikker i både bluesmiljøet og ellers. Turneer land og strand over hele Norge i en årrekke, ledet til neste innspilling som først kom i 2011, men med ny og mer stilsikker besetning. Bare håndplukkede musikere av Bertheussen selv, som teller Kai-Sverre Fjellberg på gitar, Trond Hansen på Bass og Per Øyvind Winther på trommer. Alle 3 har spilt blues i en årrekke og utgjør i dag Blues Express.
Kai-Sverre Fjellberg har fartstid fra tidligere konstellasjoner med Geir Bertheussen fra før og Little Andrew, mens Trond Hansen har spilt med Marith Endresen i en årrekke både i hennes blues/soul baserte band Mighty Marith & The Mean Men, men også det legrendariske popbandet January fra 80-tallet. Per Øyvind Winther har fartstid med Geir fra før, og en rekke andre tidligere blues og rockeband.

I fjor etter at Geir kom hjem fra statene, dro bandet ut på en 3 ukers turne med artisten Greg Izor fra Austin Texas.
Izor fronter til vanlig texaneren Anson Funderburgh & The Rockets, og har i tillegg sitt eget band. Det ble en veldig suksessrik turnee, der Bertheussen og Izor fikk utfolde seg fritt i en såkalt "Harmonica Rumble".

Geir og bandet hans har spilt på en rekke festivaler i Norge.
Her kan nevnes Nidaros Blues Festival, Ørlandet Blues Festival, Notodden Blues Festival, Østersund Blues Festival, Codstock, Sementblues samt en rekke andre bluesklubber og bluesrelaterte arrangementer.